2010. június 30., szerda

New "Kids" On The BLock!

A múlt héten, Hossegor környékén jártunk, a Cseh és Szlovák Surf Bajnokságon. Ott tartózkodásunk alatt olyan sok élmény ért minket, hogy úgy döntöttünk, tematikusan lebontjuk az eseményeket és külön írunk egy-egy temakörben!

Először, azt a két srácot szeretnénk bemutatni, akikkel ezen a héten nyílt alkalmunk először szörfözni. Kövesdán Krisztián és Pinczés Csabi kapcsolata az óceánnal teljesen más, Krisz még csak most találkozott az igazi hullámokkal először, Csabi viszont már évek óta igen elmélyült kölcsönhatásban van a tengerrel. Mégis mindketen igen impozáns színfoltjai a hazai szörfös szcénának.


Krisz és Csabi a parton. Csabi amúgy a HungaSurf nyerményjáték egyik szerencsés nyertese, a Billabong ajándékcsomagot is most tudtuk neki átadni. A képen azt a trikót és boardshortot viseli, amit a fényképével nyert. Ezenkívül még egy grip is volt a csomagban. Érdemes résztvenni a következő játéban is.:)

Kriszet, már sokan ismerhetitek az itthoni snowboard rendezvényekről. Most azonban az óceánban debütált. Habár már probálkozott egyszer Szardinián, saját elmondása szerint az nem volt szörfözésnek nevezhető.:) Krisz tudásának alapjait a Palatinus strandon szerezte. A felállást és az oldalra indulást, illetve a pumpálgatás alapjait is ott sajátitotta el. Ez egy nagyon nagy előnyt adott neki a többi kezdővel szemben. Tulajdonképpen már az első nap el tudott kapni hullámokat és oldalra haladni rajtuk. Habár stílusa még kiforratlan, nagyon igéretes szörfös. Pár év múlva valószínüleg igen rutinosan fogja szelni a habokat, hiszen amellett, hogy ügyes nagyon lelkes is. Egyetlen hibájaként azt tudnánk említeni, hogy a nála jóval idősebb és tapasztaltabb Pei és Senna bácsi intelmei ellenére, ő "csakazértis" a 6'3-as shortboardot választotta, ezzel kicsit hátráltatva saját fejlődését! Krisz, amennyiben olvasod ezekez a sorokat, tudd meg a nagyobbak íránti tisztelet nagyon fontos erénye egy jó szörfösnek! :)

Krisz, amúgy bármilyen körülmények között, hajlandó volt bemenni a vízbe, habár ezt leggyakrabban a lába bánta! Minden vágás egy emlék egy durva session-ről, ahol még mi is csak igen elővigyázatosan szörföztünk.

Gyakran fogadott minket ilyen kellemes látvány, amikor a dűnék mögött felbukkant a tenger. Pinczés Csabival nem sokszor tudtunk együtt szörfözni, és csak egyszer voltak a fentihez hasonló hullámok, de ennyi idő alatt is kiderült, hogy Csabi élete a szörfözés körül forog. Hét éve kezdte el a sportot, és öt éve költötzött Biarritz környékére a hullámok miatt. Csabi a neves Marbella Surf Club tagja, ami egy francia szörfösnek is becsületére válna nemhogy egy magyarnak. Általában reggel 5-kor kel, hogy munka elött még bemehessen a vízbe, és nem nagyon van olyan nap, hogy kimaradna a szörförzés. Csabiról nemsokára hallhattok, hiszen egy igen erős képanyagot várunk tőle.
A versenyzésről és a freesurf session-ökről, hamarosan írunk, figyeljétek a blogot!
Béke
Pei, Senna


1 megjegyzés:

Miköőly írta...

Én is akarooook énis énis énis!!!!